Запази Урок
Работни Позиции

Нашите ученици: Йоана Александрова

Това е Йоана Александрова, на 14 години. Посещава уроци по китара при Тодор Кацаров в RockSchool отблизо 1 година. От малка има интерес към музиката, но скоро е решила да започне да се учи. Споделяме кратко интервю, в което ще разберете нейната история.

Как реши да се занимаваш с музика? 

След COVID-19 карантината се оказах с много свободно време и реших да се занимавам с музика, като се науча да свиря на китара, защото още от малка имах интерес към това да се науча да свиря на някакъв музикален инструмент.

Коя беше първата песен, която научи?

Първата песен, която научих, беше "Smoke on the Water" на Deep Purple, която е популярен избор за много начинаещи китаристи.

С каква музика си израснала?

Аз съм израснала с музиката, която майка ми слуша - стар български рок и групи като "Queen".

С кого си мечтаеш да излезеш на сцена? 

Мечтая някой ден да изляза на сцена с най-добрата ми приятелка, която също свири на китара и да свирим заедно като дуо.

Какво ти дава музиката?

Музиката ми дава начин да избягам от стреса на ежедневието и ми помага да правя нови приятелства с хора, които споделят еднакви интереси към музикални стилове, изпълнители и песни като моите.

Кой е любимият ти концерт на който си била? А на чий концерт мечтаеш да отидеш?

Все още не съм била на концерти, но бих била развълнувана ако получа възможност да отида на концерт на Arctic Monkeys, тъй като пропуснах този миналата година.

Какво се промени в теб, откакто се занимаваш с музика?

Свиренето на китара ми даде повече увереност и ме научи на повече търпение.

Какво слушаш, когато не знаеш какво ти се слуша?

Когато не знам какво да слушам, обикновено просто пускам плейлиста "Discover Weekly" в Spotify и намирам нови инди поп или рок групи, а може би и метъл.

Какво ти помага да учиш по-бързо?

На мен много ми помага да разделям песните, които уча на по-малки части и след известно време прекарано в упражняване на едно и също нещо да си взема почивка.

Какво за теб e RockSchool?

RockSchool означава много за мен, тъй като ми дава възможност да подобря уменията си и да се срещна с хора с подобно мислене, които споделят моята страст към музиката.

Какво ти дава RockSchool освен уроци по китара?

RockSchool, не само ми дава ценни познания по китара, но също така осигурява позитивна среда, която ме прави щастлива и ме насърчава да следвам интереса си към музиката.

На какво те учи музиката ежедневно?

Музиката ме учи на важността на дисциплината, постоянството и търпението, докато работя за овладяване на нови техники и парчета, а също така е на значението на упоритата работа за постигане на моите цели.

Послание към всеки, който е решил да се занимава с музика?

Моето послание към всеки, който е решил да се занимава с музика, е да се наслаждава на ученето, да остане любопитен и да приема грешките като възможност за учене, а не като провал. 

 

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close