Запази Урок
Работни Позиции

Екипът на Фондация "Музика за България" работи за развитието на музикалната среда в страната вече едно десетилетие. Създаването на мобилна музикална школа, с която да достигнем до деца и младежи от различни градове e наша дългогодишна мечта. За това създадохме “RockSchool на колела” - бус с оборудване, музикални инструменти и наши квалифицирани преподаватели, с които можем да даваме безплатни уроци навсякъде.

Целта ни е да посетим малки градове, в които местните младежи живеят в културна изолация поради липса на възможности за музикално обучение и развитие на друг вид изкуства. Чрез “RockSchool на колела” ние запознаваме деца и възрастни с различните видове музикални инструменти и им даваме възможност да се докоснат до усещането да създаваш музика. А за тези, които успеем да вдъхновим да се занимават с музика - предоставяме ваучер за безплатен присъствен или онлайн урок. 

В рамките на проекта посетихме градовете Елин Пелин, Перник, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Самоков и Дупница. Проведохме напълно безплатни музикални работилници и уроци по китара, бас, пиано, различни ударни инструменти, укулеле, пеене, както и свирихме заедно музика на живо с присъстващите. 

 

400+ Безплатни урока
7 Града
1500+ Аудитория

РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРОЕКТА

  • Проведохме безплатни музикални работилници в 7 български града - Елин Пелин, Пазарджик, Перник, Кюстендил, Благоевград, Самоков, Дупница.
  • Над 400 деца и младежи участваха в нашите събития и получиха своя първи музикален урок
  • Достигнахме над 1500 души аудитория, която включва родители и минувачи, които успяхме да привлечем с нашите активности
  • Представихме над 10 вида музикални инструменти като китара, пиано, бас, кахон, джембе, укулеле, ударни инструменти и пеене
  • Над 15 медии отразиха дейностите ни по проекта - телевизии, радиа и онлайн медии.
  • Раздадохме над 200 ваучера за безплатен урок по избор в RockSchool.
  • Създадохме видео клип с кадри от проекта, в който могат да бъдат видяни някои от най-хубавите моменти от работилниците. 

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close