Запази Урок
Работни Позиции

“Виждам чрез музика” е програма за адаптирано музикално образование на незрящи деца и младежи. С нея RockSchool стана победител в “ПРОМЯНАТА 2018/2019” -  най-голямата социално отговорна инициатива на “Нова Броудкастинг Груп” и фондация “Reach 4 Change”.

Проектът осигурява на 19 незрящи деца и младежи пълни стипендиантски програми за 6-месечно музикално образование, както и специализирано оборудване и обучение на преподавателите ни.

Проект “Виждам чрез музика” печели и наградата на Европейския парламент за Европейски Гражданин за 2020г. Отличието се присъжда на граждани и организации, които чрез проектите си насърчават взаимното разбирателство и интеграция между гражданите и подпомагат сътрудничеството в областта на културата. За 2020-та има 30 наградени лауреата от 25 страни членки.

40+ Безплатни звукозаписа
2500+ Безплатни уроци
45 Стипендии за обучение

РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРОЕКТА

  • Преподаватели в RockSchool София и Варна преминаха през обучителен курс за по-ефективна работа с незрящи
  • Закупихме допълнително оборудване и музикални инструменти
  • Реализирахме онлайн конкурс за селектиране на стипендианти
  • 19 деца и младежи бяха наградени със стипендии за 48 часа безплатни музикални уроци и 90 часа индивидуални репетиции в RockSchool
  • 2-ма от стипендиантите взеха участие в последния RockSchool концерт и свириха на сцена пред над 300 души

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close