Запази Урок
Работни Позиции

Интервю

Откога се занимаваш с музика и как реши да започнеш?

Занимавам се с музика откакто се помня, музиката сама откри мен и не съм го решавал, а просто се случи. По-късно баща ми ми показа как се свири една проста мелодия на китарата, хареса ми много и започнах да уча песни от Ютуб. Като научих основните акорди започнах да правя авторски песни, защото ми доставяше удоволствие.

Коя песен помниш най-ярко от детството си?

„Детство мое“, защото помня, че когато бях първи или втори клас, учителката ме изкара с още двама мои съученици да я пеем на концерта на училището пред всички и бях супер притеснен и само мрънках на микрофона. 

Кои са артистите, които си слушал и свирил най-много?

Най-много съм свирил и слушал Ed Sheeran, защото той е един от най-добрите акустични изпълнители в момента и той ме вдъхнови да започна да се занимавам с музика по-сериозно. Други артисти, които много съм слушал са Eminem, James Arthur, Rihanna, Enrique Iglesias, Jason Mraz и др.

В кой музикален стил си най-напреднал?

Най-напреднал съм в поп музиката, но ми идват доста идеи и за други стилове, понеже в бийтбокса поп стилът е много лесен за бийтбоксиране.

Какво ти дава музиката?

Музиката ми дава спокойствие и провокира емоции в мен, които ме карат да се чувствам удовлетворен и много често ми помага да се справям с трудни ситуации ,а те раждат най-докосващата музика.

Защо реши да започнеш да преподаваш музика?

Реших да приема предизвикателството да преподавам, защото обожавам бийтбокса и е страхотен инструмент, с който човек може да започне да създава музика навсякъде и по всяко време. Освен това, обичам децата и вярвам, че когато учиш други хора, самият ти ставаш по-добър в това, което правиш. А и ще е много яко да запознавам нови хора с това сравнително неизвестно изкуство и да покажа, че не е просто „пърдене с уста“, както казва Любен Дилов, а си е музикален инструмент, който може да впечатлява, да бъде невероятен и понякога забавен.

Кое е най-важното нещо за научаване в музиката?

Най-важното нещо за научаване в музиката е ритъма и как да създаваме хармония с определен брой звуци.

Какво е за теб RockSchool?

За мен RockSchool е едно страхотно място, което дава възможност на артисти да се развиват и да обучават други артисти и по този начин се създава една общност, която е обградена от хора, които имат общи интереси и създава нови приятелства.

Коя музика за теб е стойностна?

Стойностната музика за мен е тази, която докосва по някакъв начин човешката психика. Тази, от която настръхваш и дори научаваш неща за себе си и за живота.

Кое е най-екстравагантното нещо, което си слушал напоследък?

Най-екстравагантното нещо, което слушах напоследък са участията в Grand Beatbox Battle 2021… правят се невероятни неща.

Имаш ли мечта, свързана с музиката?

Да бъда разпознаваем артист и да докосвам хората чрез музиката си.

Запази урок с Деян

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close